Is er ook een mogelijkheid tot leszwemmen?

Vanaf 19 april beginnen we met het organiseren van zwemlessen in het Geusseltbad te Maastricht. Zie elders op deze website.

Mag mijn zoontje ook mee zwemmen?

Jongetjes t/m 7 jaar mogen meegenomen worden naar de zwemavond in mosaqua. Bij de zwemactiviteiten in het Geusseltbad zijn geen kinderen toegelaten.

Waarom moeten kinderen evenveel betalen als volwassenen?

Voor kinderen moeten we helaas dezelfde prijs rekenen omdat het zwembad een maximaal aantal deelnemers van 100 heeft gesteld en hierbij ook alle kinderen meegerekend worden. Als we kinderen een lager inschrijfbedrag laten betalen betekend dit dat we onvoldoende geld verzamelen om de prijs voor het zwembad te betalen, of dat de volwassenen meer zouden moeten betalen.

Waarom moet ik voor de zwemactiviteit in Mosaqua vooraf betalen?

De vereniging moet het zwembad vooraf betalen. Omdat dit een groot bedrag betreft is het voor de vereniging niet mogelijk dit voor te schieten. Omdat wij er zeker van willen zijn dat het benodigde bedrag verzameld kan worden en wij niet met een schuld blijven zitten, moet men zich daarom vooraf inschrijven en ook betalen. Als de betaling vooraf goed geregeld is, hoeft men zich hierover tijdens de zwemavond geen zorgen te maken en kan iedereen optimaal genieten!

Waarom worden er kledingvoorschriften gegeven?

De ervaring uit het verleden is dat er vaak problemen ontstaan tijdens het zwemmen omdat er meningsverschillen ontstaan over de juiste manier van kleden tijdens het zwemmen. Om dit te voorkomen zijn hierover duidelijk regels opgesteld (zie reglement). Iedereen dient zich hieraan te houden. De regels zijn gebaseerd op de meest gangbare islamitische voorschriften mbt de aura van de vrouw. Het is niet onze intentie om zusters islamitische regels op te leggen echter omdat ook voor andere zusters het van belang is dat iedereen juist gekleed is, dient iedereen die naar de zwemavond wil komen zich aan deze regels te houden. Er zijn daarnaast uit hygiene oogpunt regels mbt de stof waaruit de kleding mag bestaan. Let op: indien je geen geschikte kleding bij hebt kun je niet deelnemen aan het zwemmen!

Welke islamitische regels worden inacht genomen?

Tijdens de zwemavond is er geen mannelijk personeel in het gebouw aanwezig. Ramen die inkijk geven vanaf buiten worden zorgvuldig afgeplakt. Bij de zwemactiviteiten in het Geusseltbad wordt het betreffende bad afgeschermd, inclusief de toegangswegen en omkleedruimte.

Er wordt geen muziek gedraaid.

Iedereen dient zich aan de kledingvoorschriften te houden.

Wat gebeurd er met camerabeelden?

In beide zwembaden zijn camera's aanwezig ivm de veiligheid. Deze beelden zullen alleen in geval van calamiteiten bekeken worden.

Ik heb geen auto, hoe kan ik het zwembad in Gulpen bereiken?

Met OV vanaf Maastricht: bus 50 om 18:18, aankomst 18:45 in Gulpen

Met OV vanaf Heerlen: bus 40 om 18:20, aankomst in Gulpen 18:51

Houdt er wel rekening mee dat vanaf de bushalte nog ca 10 min lopen is.

Indien er behoefte aan is, kunnen we ook een carpool regelen. Neem dan even contact op via het contactformulier.